Hvor ligger prisen på nettsider?

Et av de vanligste spørsmålene vi hører fra kundene våre er: “Hvor mye koster det å bygge et nettsted?” Vi er her for å svare på det spørsmålet, og for å hjelpe deg med å sette pengene dine der det betyr noe.

 

Det er tre hoved måter å bygge et nettsted på: Bruk en nettstedsbygger, wordpress eller ansett en utvikler. Hvilken metode du velger vil ha stor innvirkning på hvor mye nettstedet ditt koster. For eksempel er det gratis å lage innhold hos en nettbygger, men det kan koste over 50 000 kroner hvis du bruker en utvikler.

 

Nettstedsbyggere er vanligvis den billigste måten å bygge et nettsted på. Mens WordPress teknisk sett er en gratis open source-plattform, må du betale for hosting, temaer og plugins, og til og med profesjonell hjelp fra en utvikler, noe som kan øke den totale kostnaden.

 

Å ansette en webdesigner er det dyreste alternativet. Realistisk sett vil du ikke betale mindre enn 50 000 for et byrå, utvikler/freelancer kanskje 20 000 opp, ellers kan du ende opp med et skuffende sluttresultat som du ikke er fornøyd med, men som du fortsatt har betalt noen tusen for.

 

Du må velge riktig metode for deg. Å ansette en utvikler er dyrt, men det tar det tekniske bryet ut av hendene dine. Å bruke en nettstedsbygger som Wix er billig og enkelt, men du får ikke samme nivå som du gjør med WordPress. WordPress gir deg fleksibilitet, men det er den mest tidkrevende og praktiske tilnærmingen.

 

Vi vil lede deg gjennom hvert alternativ, utforske de ulike kostnadene som er involvert, og forklare hvordan du kan stille de riktige spørsmålene for å få mest mulig ut av pengene dine. Klar? La oss gå!

Er nettstedsbygger verdt det?

Med en nettstedsbygger av høy kvalitet kan du opprette et virkelig profesjonelt nettsted. Hvis du velger dårlige verktøy, vil du ende opp med et skittent produkt – men hvis du er forsiktig med byggmesteren du velger, kan du sette deg opp for å lykkes.

Det jeg prøver å si er at det er verdt å bruke litt ekstra på en bedre byggmester enn å bare plukke ut den første du finner. Du får mye bedre valuta for pengene fra en byggmester som Wix eller Squarespace, for eksempel, enn et alternativ med lav rangering som SiteBuilder eller 1 & 1 IONOS.

 

Fordeler med nettstedbygger:

 • Billigere.
 • Du lager den selv så du er ansvarlig for slutt-produktet.
 • Mange tutorials på diverse platformer og blogger.
 • Ofte er underliggende sikkerhet og webhotell-hosting inkludert i prisen.

 

Ulemper med nettstedbygger:

 • Hvis tekniske problemer oppstår må du fikse de selv eller ansette noen.
 • Nettsiden blir lite skreddersydd for brandet ditt.
 • Mangel på høyere kvalitet av optimalisering, fart og SEO ( synlighet på nettlesere). Dette kan føre til sløst potensial av kundestrømm og leads.
 • Hvis du ikke har erfaring i web design kommer siden til å mangle essensielle teknikker og metoder for økte resultater.
 • Sist men ikke minst: Tid. Det kommer som en selvfølge, hvis du bygger nettsiden selv tar det tid ut ifra hverdagen din. En nettside er ikke lagd på 1, 2, 3. 

 

Jeg vil si at en nettsidebygger er perfekt for deg som driver en nyoppstartet bedrift med lite kapital eller en privatperson som trenger nettside til hobby, men hvis du ønsker bedre resultater kan det være det er tid å begynne å se mot utviklere og byråer.

Hva påvirker prisen hos et byrå/utvikler?

Her er noen ting du bør tenke på når du ansetter en webdesigner, som alle vil medføre den endelige kostnaden for å bygge nettstedet ditt:

 

 • Hvor kompleks er nettstedplanen din?
 • Vil du at designeren skal håndtere hosting, domener og plugins for deg? Eller vil du bare at de skal designe og bygge nettstedet ditt?
 • Vil du trenge dem for å utføre kontinuerlig vedlikehold på nettstedet ditt? Eller vil du gjøre dette selv?
 • Har du en forhåndsmalt mal du vil at designeren skal tilpasse? Eller vil du at designeren skal bygge nettstedet ditt fra bunnen av?
 • Hva slags funksjoner trenger du? Vil du for eksempel selge online?
 • Hvor mange sider kommer nettstedet ditt til å være? Du må vite dette på forhånd for å få et nøyaktig tilbud.
 • Det er ofte en god ide å administrere ditt eget hosting- og domenenavn, for da er det i ditt navn og under din kontroll. Dette gjør det enklere å kjøre nettstedet ditt og gir deg større innflytelse på nettstedet ditt – for eksempel vil det gjøre flytting av hostingleverandører mye enklere.

Alt dette og mer påvirker prisen når du ansetter utviklere.

Kom til poenget! hva koster en nettside?

En ny nettside hos et byrå kan se noe sånt ut: 

Nettdesignerkostnad eksempel:

Gjennomsnittlig prisklasse for skreddersydd nettside hos byrå:  50 000 – 100 000 +

To anklager:

Forhåndskostnad: 50 000 – 100 000 +

Løpende gebyr: 3000 – 10 000 per år

Hva betaler du for?

 • Sikkerhet og hosting inkludert i noen pakker (sjekk alltid)
 • webdesign
 • Nettstedsoppretting
 • Innholdsoppretting
 • Pågående vedlikehold
 
En ny nettside hos mindre utviklere og freelancere kan variere fra 20 000 – 40 000. Det finnes mange gode utviklere der ute og vi kan helt klart anbefale dette alternativet til bedrifter med litt kapital. Vær obs på at det er et økt problem at utviklere sier de bygger en nettside opp fra bunnen av, men i realiteten er det egentlig bruk av maler. Det er ingenting gale med bruk av maler hvis det gjøres riktig, det tilsvarer mindre arbeid og derfor en lavere pris for kunden. Maler er noe vi også tilbyr. Problemet er at noen utviklere later som de gjorde en jobb uten mal, vær forsiktig med dette når du leter etter utviklere. Det som ofte skjer er at disse personene mangler kunnskap og kompetanse og derfor blir siden dårlig optimalisert for synlighet og fart, som gjør at du mister potensielle kunder.

Hva koster en nettside hos Back2work?

Vi tilbyr både nettsider bygd med mal og skreddersydde opp fra bunnen sider. Priser varier hovedsaklig ut ifra behov; trenger du blog, nettbutikk eller nettsted? Hva av moduler trenger du på nettsiden, kanskje kart? Hvor mange sider? Trenger du integrering av piksler som Facebook eller Google? Alt dette og mer.

En skreddersydd nettside uten bruk av mal hos oss pleier å koste 14 000 – 35 000+ kroner. Ofte i den lave enden ettersom 30 000+ hovedsaklig gjelder store nettbutikker eller lignende. Ved bruk av mal pleier vi å ta betalt 6 000 – 12 000. Vedlikehold er helt frivillig og vil mest sannsynlig være på 250-550+/mnd.

 

Kontakt oss idag for et uforpliktende møte eller en strategianalyse der vi kan gi deg et prisoverslag på hva du kan forvente å betale for ditt nye nettsted. Vi har fokus på åpenhet og kvalitet. Du vil alltid ha en god oversikt på priser og hva du får for pengene dine.